Tidsskrifts- og artikelbestilling genåbner

Det Kgl. Bibliotek åbner nu for bibliotekernes bestilling af hele tidsskrifter og artikler fra Netpunkt. Og på sigt via artikelservice i bibliotek.dk

Medarbejder håndterer tidsskrifter i tidsskriftsmagasin

Thomas Søndergaard

Det Kgl. Bibliotek åbner mandag den 10. maj for bibliotekers bestilling af hele tidsskriftstitler og artikler fra Netpunkt. På sigt venter der også en åbning for brugernes adgang til direkte artikelbestilling via bibliotek.dk.

Efter et langt tilløb, som ikke just er blevet kortere af corona-restriktionerne, sætter Det Kgl. Bibliotek nu endelig gang i en proces, der åbner for adgangen til at bestille artikler og hele tidsskriftshæfter fra Det Kgl. Biblioteks samlinger af fysiske tidsskrifter.

Processen er opdelt i to faser:

• I fase ét bliver der den 10. maj 2021 åbnet for bestilling via Netpunkt og bibliotek.dk
  • I fase to vil der blive åbnet for tegning af abonnement til Digital Artikelservice, som relanceres med en ny prismodel (vi informerer nærmere om denne fase senere på måneden).

Når dit bibliotek bestiller tidsskrifter eller artikler via Netpunkt sker det via de sædvanlige formularer, dog vil vi gøre opmærksom på, at det i det nye bestillingsflow er obligatorisk at vælge en specifik beholdning som et led i bestillingsproceduren.

Det vil sige, at når du bestiller et tidsskrift, skal du i feltet "vælg nummer" angive et eksemplar/nummer fra dropdown-menuen. Lidt paradoksalt behøver det ikke nødvendigvis være det korrekte. Det skal blot ske af systemhensyn.

Forklaringen er, at da Det Kgl. Bibliotek ikke har en fuldstændig beholdningsregistrering af sine tidsskrifter, vil det være nødvendigt at vælge et ’tilfældigt’ eksemplar til at opfylde bestillingen, selvom det strider mod bestillingens øvrige indhold.

Vi er meget glade for at kunne melde os "tilbage på banen" med levering af tidsskrifter og artikler til biblioteker og (på sigt) borgere via bibliotek.dk.