Fri Mediestream Folkebibliotek i 2024

Det Kgl. Bibliotek tilbyder fortsat folkebiblioteker og arkiver betalingsfrit abonnement til Mediestream Folkebibliotek i 2024.

Udklip fra historiske danske avissider

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Fri adgang i 2024

Vi nærmer os en ny sæson for Mediestream Folkebibliotek, som giver biblioteker og lokalhistoriske arkiver adgang til 6,5 mio. danske historiske avissider. Igen i 2024 vil abonnementet være betalingsfrit at bruge. Det Kgl. Bibliotek har valgt at finansiere næste års udgifter til tjenesten som et led i fokuseringen på digitale tilbud og digitaliseret kulturarv.

Fortsat samme adgangsbetingelser

Under den betalingsfrie periode foretages adgangsstyringen under de "sædvanlige betingelser". Det betyder, at tjenesten fortsat er baseret på (IP-styret) walk-in-adgang fra bibliotekernes og arkivernes lokationer. Brugerne skal fortsat besøge biblioteket eller arkivet for at benytte aviserne. Dit bibliotek skal altså fortsat aktivt have tegnet abonnement. Læs mere om de generelle adgangsbetingelser.

Arkiverne er fortsat velkomne

Et abonnement på Mediestream Folkebibliotek giver også dit bibliotek mulighed for at tilbyde tjenesten via lokalarkiver i bibliotekets hjemkommune. Betingelserne for adgang er de samme, altså at borgerne kan benytte Mediestream Folkebibliotek frit og ubegrænset fra arkivets lokaler. Hvis dit bibliotek ønsker at tilbyde arkiverne deltagelse i abonnementet, varetager dit bibliotek formidlingen og kommunikationen omkring adgang.

Hvad sker der så nu?

Det Kgl. Bibliotek fortsætter de nuværende adgange for tilmeldte biblioteker i det kommende år. Er dit bibliotek tilmeldt for 2023, skal du altså ikke foretage dig yderligere. Abonnementet fortsætter uændret i 2024.