Digitale samlinger

Det Kgl. Bibliotek digitaliserer og tilgængeliggør kulturarven. Vi har udvalgt nogle relevante digitale samlinger for biblioteker og biblioteksbrugere. Alle links er til bibliotekets hovedside.

Billedsamlingen

Ældre foto af hest på mark
Samlingen omfatter digitaliserede kobbertryk, tegninger og fotografier af personer, steder og begivenheder. Samlingen er ordnet i emnekategorier som postkort, portrætter, bladtegninger etc.

Danmark set fra luften

Luftfoto af dansk landejendom
Digitaliserede luftfotos fra det meste af Danmark. Samlingen består primært af klassiske skråfoto af gårde og huse fra perioden 1936-1992, men der er også fotos af landområder og byer.

Danmarks breve

Håndskrevet brev
Samling af digitaliserede trykte danske brevudgivelser. Det er muligt at fuldtekstsøge i brevene. Alle breve er fri af ophavsret og kan downloades.

Kortsamlingen

Verdenskort med hånd
Samlingen indeholder digitaliseret kartografiske materialer over alle geografiske lokaliteter med hovedvægt på de danske områder.

Varehuskataloger

Ungt par. Forside af Daels Varehuskatalog 1979
Samling af kataloger fra de større varehus i Danmark. Katalogerne fra perioden 1888 til 1998 er digitaliseret og omfatter bl.a. kataloger fra Magasin du Nord og Daells Varehus.

Småtryk

Forside af sommerkataloget 1956. Sommers magasiner
Udvalgte digitaliserede materialer af såvel historiske som aktuelle emner f.eks. dansk design og kvinders valgret. Småtryk kan være alt fra reklamekataloger til politiske pamfletter.

Partiprogrammer

Forsider af danske partiprogrammer
Der er digitaliseret partiprogrammer, arbejdsprogrammer, pjecer og lignende fra politiske partier, der har været opstillet til Folketinget i perioden 1872 – 2014.

Aviser

Samling af ældre avisudklip
Samlingen indeholder over 35 mio. digitaliserede danske aviser. Der er dog kun adgang til aviser ældre end 100 år og måske også de såkaldt ejerløse aviser, hvis dit bibliotek har købt licens.

Du kunne måske også være interesseret i