Fysiske samlinger

Vores samlinger af kulturarv rummer endnu mere, end du kan finde i DanBib og vores digitale samlinger. Vi guider til indholdet, og hvordan du får fat i det.

Arkivpakke trækkes ned fra hylde med gamle tryksager

Foto: Thomas Søndergaard

Meget af materialet i vores kulturarvsamlinger kan kun udlånes til en læsesal på Det Kgl. Bibliotek. Det er sådan, fordi der enten kun er et enkelt eksemplar, det er værdifuldt, eller materialet er svært at håndtere. Noget kan du dog godt få fat i.

Lån skoleårsskrifter, vejvisere og lignende til jeres læsesal

Du har mulighed for at bestille et fjernlån til jeres læsesal af visse materialer fra vores småtrykssamling, der indeholder tryksager som for eksempel skoleårsskrifter, telefonbøger og køreplaner. Meget er dog ikke katalogiseret og kan derfor ikke søges frem.

Bliv klogere på udlån til jeres læsesal.

Samlinger og registranter

I vores samlingsbeskrivelser findes de mere detaljerede oplysninger om indholdet - fysisk som digitalt - i de enkelte samlinger og historierne bag dem. Det er også her, du finder de registranter, som mere struktureret beskriver indholdet. De er særligt relevante, når materialet ikke er katalogiseret og derfor ikke kan søges frem i bibliotekssystemet.

Guides til at finde materiale

Vi har lavet en række guides målrettet borgere, som ønsker at finde materiale i Det Kgl. Biblioteks samlinger. De er kategoriseret efter materialetype og giver hjælp til, hvordan man søger på tværs af tjenester og fysiske og digitale materialer. Måske kan du også have gavn af dem.

Populære samlinger