Materialer fra flersproglig samling

Folke- og skolebiblioteker samt andre institutioner kan låne depoter med bøger i en betalingsfri abonnementsordning.

Depoter til minoritetssprog

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek udlåner depoter med bøger på minoritetssprog til folke- og skolebiblioteker samt andre institutioner. Det sker ved hjælp af en betalingsfri abonnementsordning.

Folke- og skolebiblioteker samt andre institutioner kan låne depoter med bøger i en betalingsfri abonnementsordning.

Det Kgl. Bibliotek udlåner depoter med bøger på minoritetssprog til folke- og skolebiblioteker samt andre institutioner. Det sker ved hjælp af en betalingsfri abonnementsordning.

Hvert år køber vi bøger på op til 20 forskellige sprog. Beslutningen, om hvilke sprog vi vælger at anskaffe, er afhængig af flere faktorer. Først og fremmest ser vi på, hvilke sprog bibliotekerne efterspørger. Derefter vurderes efterspørgslen i forhold til Danmarks demografi og befolkningstilvækst. Til sidst vurderes mulighederne for indkøb, katalogisering og udlån af bøger på det pågældende sprog.

Depotabonnement - Hvad er det?

Depoterne leveres efter bestilling automatisk til dit bibliotek hvert halve år, og bøgerne kan beholdes i 5 1/2 måned, hvorefter det sendes retur og byttes ud med et nyt. Et abonnement består således af to depoter per år per sprog og sikrer en dynamisk samling.
 

 Efter bestilling fortsætter ordningen, og du behøver kun at gøre noget, hvis du vil ændre i leverancerne. I slutningen af hvert år udsendes en oversigt over leveringsdatoer, så du kan nå at foretage eventuelle ændringer, inden vi planlægger næste års indkøb.
 

Dit bibliotek bestemmer selv antallet af bøger i depotet og hvilken målgruppe depotet er til.
 

Foruden de almindelige bøger, så er det muligt at låne To-sprogspakker og bøger med parallelsprog i depot. To-sprogspakkerne består af to bøger i én pakke, der er chippet og klar til udlån. Udvalget af titler og antal pakker varierer på hvert sprog. Vores bøger med parallelsprog findes på 10 sprog. Vær opmærksom på, at udlånet sker efter først til mølle-princippet.

Målgrupper/depottyper

Du kan vælge mellem følgende målgrupper:

Bøger til børn i alderen 0-13+ findes på ca. 20 forskellige sprog, der omfatter både skøn- og faglitteratur. Bøgerne er chippet og klar til udlån.

To-sprogspakkerne består af to bøger i én pakke, der er chippet og klar til udlån. Udvalget af titler og antal pakker varierer på hvert sprog. Vær opmærksom på, at udlånet sker efter først til mølle-princippet.

Bøger med parallelsprog findes på 10 sprog. Bøgerne er chippet og klar til udlån. Udvalget af titler og antal pakker varierer på hvert sprog.Vær opmærksom på, at udlånet sker efter først til mølle-princippet.

Bøger til voksne  findes på ca. 20 forskellige sprog, der omfatter både skøn- og faglitteratur. Bøgerne er chippet og klar til udlån.

Bøger til både børn og voksne findes på ca. 20 forskellige sprog, der omfatter både skøn- og faglitteratur. Bøgerne er chippet og klar til udlån.

Depotfiler til folkebibliotekerne

Når et depot udlånes sendes der automatisk en e-mail til det låntagende bibliotek. E-mailen indeholder tre filer: en vejledning.pdf, en depot.iso2709 og en depotpakkeliste.txt. Desuden følger en udskrevet pakkeliste med depotet.